Trio95 logo Насловна Производи За компанијата Kонтакт
 
Производи>Лиснати погачици > Лиснати погачици со кашкавал

Погачиците се произвоедени од добро селектирани состојки со висок квалитет во строги хигиенски услови и со современа опрема и технологија по НАССР производтствен процес.
Состојки во тесто :Брашно Т-400, вода, маргарин за лиснато тесто (палмина маст и масло, сончогледово масло, емулгатор, готварска сол, антиоксиданс, конзерванс, арома, боја), шеќер, сол и глутен.
Состојки во фил (30%)
: Кашкавал (45% млечна маст во сува материја ), вода, филинг за кашкавал (модифициран компиров скроб, палмино масло, глукозен суруп, млеко во прав, сирење во прав, јајца во прав, хидрогенизирани растителни протеини, сол, стабилизатор, регулатор на киселост, арома).
Алергени состојки : глутен, млеко, јајца
Напомена: Погачиците задолжително се печат во замрзната состојба !
Еднаш одмрзнат производот да не се замрзнува повторно!
Начин на подготовка : Во претходно загреана рерна на 220ОС се ставаат погачиците во плех и се печат околу 20 минути. За подобар вкус по Ваша желба, погачиците можи да ги премачкате со јајце пред печење и да се посолат со сусам или друго.
Рок на употреба : 8 месеци замрзнати на температура од -18ОС
Начин на чување : На - 18 ОС, до рокот на употреба
Нето тежина: 1000 г